INICI > Entorn > Vila de Llívia

Entorn

La Vila de Llívia

Una vila amb més de 2000 anys d’història

Llívia és un enclavament territorial situat dins de la República francesa, degut al tractat dels Pirineus de 1659, i d’altres tractats posteriors que refermen la frontera. Tanmateix Llívia ja és fundada almenys des del segle I a.c, pels romans.

Des dels primers testimonis, a partir del neolític final, fins a la Llívia moderna i contemporània, el museu us ofereix un recorregut per conèixer la història d’aquesta població a través dels testimonis més rellevants.

Conjunt històric únic a la Cerdanya. Bé Cultural d’Interès Nacional. Una síntesi d’estils arquitectònics.

És el barri vell de Llívia, d’origen medieval, quan el 1257 el rei Jaume I va donar permís als lliviencs per habitar el peu del turó. El nucli antic es va desenvolupar a l’entorn de l’antiga via romana de la Cerdanya, a la falda del turó del castell i el presideix l’església.

Entre els seus carrers costeruts, estrets i empedrats, hi trobem una síntesi d’estils arquitectònics. Des de la casa pairal pirinenca, fins a cases d’estil modernista.També al llarg del municipi es poden contemplar els masos i veïnats dispersos, les barraques de pedra, les fonts d’aigua medicinal, i els comunals de les Bulloses.

Enllaç: Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Llívia

Logotip del Museu de Llívia

ADREÇA

C/ dels Forns, núm. 10

17527 Llívia

Tel. +34 972 896 313

E-mail: museu@llivia.org

HORARI

Dilluns tancat (excepte mes d’agost)

De Dimarts a Dissabte:

De 9:30 h. a 14:00 h.

De 15:30 h. a 18:00 h.

Diumenges i festius:

De 9:00 h. a 14:00 h

© 2022 Museu de Llívia. Tots els drets reservats.

Logo

El Museu

Consultes

Contacte amb nosaltres

Skip to content