Inici > SOBRE EL MUSEU

Sobre el Museu

Breu descripció

El Museu Municipal de Llívia va crear-se l’any 1980. Tot i això, tenim constància de que l’any 1922 la farmàcia ja es visitava. L’any 1965, la compra de la farmàcia per part de al Diputació de Girona a la família Esteva fa que se’n faci una primer espai museístic l’any 1973. La creació del Patronat del Museu Municipal de Llívia, l’any 1980, definirà la institució i es crearà un espai permanent del museu, que serà renovat l’any 2012, adaptant-lo a les noves tendències museístiques.

El museu compta amb un exposició permanent que consisteix de tres sales: la primera explica la història de Llívia, la segona, ens narra la història de la Farmàcia, i l’última en explica la història de la Farmàcia Esteva, regentada des d’almenys el 1704, el seu patrimoni moble i el museu. De l’antiga farmàcia n’han perviscut el cordialer barroc, les estanteries amb els pots blau cobalt i blau i blanc, i sobretot el conjunt de caixes policromades on hi apareixen diverses figures de sants i de sabis de l’antiguitat clàssica. Us recomanem que exploreu la col·lecció per descobrir-ne els secrets o que feu un tomb amb la visita virtual.

Llívia també s’ha caracteritzat per tenir un ric subsòl arqueològic: el fòrum de Iulia Líbica i el castell. Esdevé el municipi que té més declaracions de BCIN (Bé Cultural d’Interés Nacional), i que incorpora un conjunt històric (la vila), amb edificacions populars, mostres de l’arquitectura tradicional pirinenca. També són declarats BCIN les torres defensives de l’església Nostra Senyora dels Àngels, la torre Bernat de So, i el Castell.

Ofereix tot un ventall d’activitats com tallers, conferències, visites guiades, excursions i molt més! I ara, si ho desitges, també pots conèixer el museu, l’església, el fòrum i el castell del Llívia pel teu compte amb l’Audioguia o el joc de descoberta pels més petits de la família.

Llívia és un enclavament territorial situat dins de la República francesa, degut al tractat dels Pirineus de 1659, i d’altres tractats posteriors que refermen la frontera. Tanmateix Llívia ja és fundada almenys des del segle I a.c, pels romans.

Esdevé el municipi que té més declaracions de BCIN (Bé Cultural d’Interés Nacional), i que incorpora un conjunt històric (la vila), amb edificacions populars, mostres de l’arquitectura tradicional pirinenca. També són declarats BCIN les torres defensives de l’església, la torre Bernat de So, i el Castell.

D’altra banda, en el nostre municipi també es pot veure l’església parroquial de Nostra Senyora dels Àngels (gòtic tardà, segle XVI), el fòrum de l’antiga Iulia Libica romana (s.I a.c.), o bé el Museu, que incorpora la col·lecció de la farmàcia Esteva (XVI-XX), i la històrica i arqueològica. També al llarg del municipi es poden contemplar els masos i veïnats dispersos, les barraques de pedra, les fonts d’aigua medicinal, i els comunals de les Bulloses.

Museu Municipal de Llívia

ADREÇA

C/ dels Forns, núm. 10

17527 Llívia

Tel. +34 972 896 313

E-mail: museu@llivia.org

HORARI

Dilluns tancat (excepte mes d’agost)

De Dimarts a Dissabte:

De 9:30 h. a 14:00 h.

De 15:30 h. a 18:00 h.

Diumenges i festius

De 9:00 h. a 14:00 h.

XARXES SOCIALS

Facebook

Instagram

Twitter

© 2023 Museu de Llívia. Tots els drets reservats.

Logo

El Museu

Consultes

Contacte amb nosaltres

Skip to content