INICI > Museu > ESTRATÈGIA 2030

Sobre el Museu

Pla estratègic 2021 - 2025 i visió 2030.

Presentació del pla estratègic del museu. Youtube Museu de Llívia. 17 de desembre de 2021.

Museu Transfronterer, obert a la comunitat i al territori.

Necessitat d'un pla estratègic

L’any 2018 va ser un moment propici per engegar aquest pla, afavorit per un canvi en la direcció, i per la necessitat de tenir un document que encari la direcció a on ha d’anar el museu.

La supressió del patronat el 2014, i el desfassament dels seus estatuts es feia necessàri de concebre aquest nou document.

Finalment l’any 2021 es va presentar el document (vegeu la presentació a la capçalera).

Dues virtuts: planificació estratègica i participació.

El pla estratègic del museu ha estat elaborat amb la participació de diferents grups d’interès i també amb la participació de la població.

La nostra Missió

El Museu de Llívia custòdia la memòria i el patrimoni de Llívia i la Cerdanya, per inspirar les persones, aprendre sobre el nostre passat, reflexionar sobre el present i pensar el nostre
futur.

Ho fa mitjançant una tasca de conservació, difusió i recerca de les pròpies col·leccions, que s’extén cap al patrimoni cultural, natural i paisatgístic, tangible o intangible, de Llívia i de la Cerdanya, i de les dues bandes de la frontera. 

Implicant a les persones, tant els turistes culturals com la comunitat local, en la descoberta, l’aprenentatge i el debat, mitjançant una exposició atractiva i una programació diversa i dinàmica que té lloc tant dins com fora del Museu. 

Els nostres valors

Els valors són els principis que ens guien en la nostra actuació i comportament, i allò en què creiem. Són també trets que ens posicionen i pels quals volem ser percebuts.

Servei públic. El Museu defensa la vocació de servei públic, assegurant l’accés, l’educació i la participació per a tothom. Confiança. En les institucions públiques, actuant amb transparència, comunicació i bones pràctiques.

Col·laboració. Prioritza el treball col·laboratiu i transversal amb diferents col·lectius, entitats, organitzacions i administracions amb els que comparteix objectius, esperit crític. Aporta oportunitats de reflexió i estimula el pensament crític per ajudar a construir una societat més lliure.

Diversitat. Respecta la diversitat i es preocupa per crear un entorn inclusiu en totes les dimensions de la seva activitat.

Visió 2023

La nostra visió de futur

La visió és la nostra aspiració, un retrat imaginable de com volem ser en un futur. L’any 2030 el Museu de Llívia…

És un museu transfronterer, obert a la comunitat i al territori, que a través del patrimoni inspira a les persones a trobar un sentit d’identitat i de benestar, a aprendre, descobrir i gaudir, i alhora crea oportunitats per pensar i transformar la Cerdanya.

És font d’identitat i d’orgull per a la gent de Llívia, perquè custòdia i posa en valor la singularitat patrimonial, històrica i fronterera de la vila, i la connecta amb la comunitat i el territori.

Tothom que ve a la Cerdanya el visita. L’experiència és acollidora, actual, engrescadora, interactiva, participativa i oberta a l’entorn.

En l’àmbit digital dóna accés a un repositori de continguts (col·leccions, històries inspiradores, debats, materials educatius) i a projectes participatius que impliquen les comunitats d’interès.

Promou l’aprenentatge per a totes les edats, per conscienciar sobre la salut i el benestar, i per conèixer i respectar l’entorn. Les escoles de la comarca l’utilitzen intensivament i hi col·laboren.

Contribueix a posicionar internacionalment la Cerdanya com un territori de salut, de cultura i de natura, que es desenvolupa de forma sostenible i respectuosa amb el medi.

Els seus serveis i programes responen a les necessitats canviants de la comunitat i dels públics, gràcies a que es fan col·laborativament amb col·lectius i organitzacions implicades. Des de la seva posició com a enclavament, és espai de trobada, reflexió i intercanvi entre actors de la Baixa i l’Alta Cerdanya, amb el propòsit de superar la frontera i construir una unitat cultural.

Recentment reubicat, disposa d’instal·lacions de primera, exposicions renovades amb continguts ampliats, espais de socialització i participació, i reserves del fons amb bons espais de treball.

Ha sabut bastir col·laboracions, partenariats i xarxes sostenibles i efectives, i s’ha obert a la participació de persones i col·lectius, per tal de créixer i desenvolupar-se.

És l’equipament de referència a la comarca per la seva gestió eficaç, professionalitat de l’equip, qualitat dels serveis i de la programació, i part en les xarxes museístiques del país.

L’any 2030 el Museu fa 50 anys i s’ha convertit en un museu consolidat i influent.

ADREÇA

C/ dels Forns, núm. 10

17527 Llívia

Tel. +34 972 896 313

E-mail: info@museullivia.net

HORARI

Dilluns tancat (excepte el mes d’agost).

De Dimarts a Dissabte

De 9:00 h a 14:00 h

De 15:30 h a 18:00h.

Diumenges i festius

De 9:00 h a 14:00 h

XARXES SOCIALS

Facebook

Instagram

Twitter

© 2023 Museu de Llívia. Tots els drets reservats.

Logo

El Museu

Consultes

Contacte amb nosaltres

Skip to content