La Vila de Llívia


Una vila amb més de 2000 anys d’història

Llívia és un enclavament territorial situat dins de la República francesa, degut al tractat dels Pirineus de 1659, i d’altres tractats posteriors que refermen la frontera. Tanmateix Llívia ja és fundada almenys des del segle I a.c, pels romans.

Des dels primers testimonis, a partir del neolític final, fins a la Llívia moderna i contemporània, el museu us ofereix un recorregut per conèixer la història d’aquesta població a través dels testimonis més rellevants.

Conjunt històric únic a la Cerdanya. Bé Cultural d’Interès Nacional. Una síntesi d’estils arquitectònics

És el barri vell de Llívia, d’origen medieval, quan el 1257 el rei Jaume I va donar permís als lliviencs per habitar el peu del turó. El nucli antic es va desenvolupar a l’entorn de l’antiga via romana de la Cerdanya, a la falda del turó del castell i el presideix l’església.

Entre els seus carrers costeruts, estrets i empedrats, hi trobem una síntesi d’estils arquitectònics. Des de la casa pairal pirinenca, fins a cases d’estil modernista. També al llarg del municipi es poden contemplar els masos i veïnats dispersos, les barraques de pedra, les fonts d’aigua medicinal, i els comunals de les Bulloses.

Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Llívia

Logo

El Museu

Consultes

Contacte amb nosaltres

Skip to content